Koen Schobbers / E-Sporter / Presentator/ Writer

Koen Schobbers is Nederlands eerste E-Sporter met een topsport status en hardwerkend Geneeskunde student. Hij heeft een passie voor gaming, e-sports & presenteren. Met elf jaar ervaring in gaming, waarvan tien als professional gamer, is hij een bekende influencer in de e-sports markt. Koen is anchorman van het programma Inside e-sports op FOX-Sports en stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale e-sports Federatie.

Biografie

Begonnen in de gemengde klas VMBO-t/HAVO heeft Koen in zijn 3e jaar op de middelbare school een passie ontwikkeld voor de Geneeskunde. Als student heeft hij de HAVO afgemaakt waarna het VWO twee jaar later volgde. Na uitgeloot te zijn voor de studie Geneeskunde heeft Koen de bachelor BioMedische Wetenschappen gevolgd. Na deze bachelor is Koen toegelaten tot het PreMaster Geneeskunde traject op de Radboud universiteit. Deze is met succes afgerond op 05-01-2017 waarna hij zijn master Geneeskunde bij het AMC zal volgen met een aangepast programma. Koen kreeg in 2017 als eerste e-sports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit waardoor hij zijn studie kan combineren met zijn e-sports carrière. Koen ontdekte in 2007 het racespel TrackMania waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij 3e bij het wereldkampioenschap. In 2014 werd hij aangewezen tot ambassadeur van de Nederlandse e-sport bond en kon hij zich nationaal inzetten voor e-sports en gaming. In 2016 werd Koen presentator van het nieuwe programma Inside e-sports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale e-sports Federatie met als doel het leven voor e-sports atleten te verbeteren en te helpen om e-sports als onderdeel bij de olympische spelen te krijgen.

Founding member of the athletes commission of IeSF / Topsportstatus esports athlete / Presenter at FOX-Sports - Inside / Esports Brand ambassador / Medical Student / Public Speaker / Esports advisor

ARTIKEL OVER KOEN